ЕСМ: Термоелектраните во Битола и Осломеј со 40 oтсто зголемено производство

РЕК Битола и РЕК Осломеј произвеле за приближно 40 проценти повеќе електрична енергија во првите седум месеци од годинава во

Прочитај повеќе

Експерти: Без стабилни термоелектрани не чека тешка зима

Со вклучи-исклучи работи РЕК Битола. Во пресретна зимата и кога цената на струјата на берзите руши рекорди,  најголемиот производител на

Прочитај повеќе