Царовска: Учениците ќе бидат дел од ПИСА тестирањето во 2022 година, во тек се пробно тестирање и интензивни подготовки за постигнување подобри резултати

Северна Македонија ќе учествува во меѓународното ПИСА тестирање кое го организира ОЕЦД, а ќе се спроведе во 2022 година и

Прочитај повеќе

Резултатите од меѓународното тестирање ТИМСС даваат насока за промените во образовниот систем

Република Северна Македонија во математичка писменост од 58 држави е на 45 место, а во природни наука сме подолу рангирани

Прочитај повеќе

МОН: Започнаа подготовките за пробното ПИСА тестирање во 2021

Со онлајн обуки на наставниците и директорите од средните училишта на ниво на држава, Министерството за образование и наука ги започна подготовките

Прочитај повеќе

Кинеската компанија ја започна третата фаза на тестирање на вакцини

Кинеската државна фармацевтска компанија Синофарм започна со спроведување на третата фаза од тестирање на вакцини за заболување од Ковид-19 на

Прочитај повеќе

Масовен скрининг во текстилните фабрики во Штип

Започна масовно тестирање на сите вработени во штипската конфекција која е ново жариште на Ковид-19 во градот. Во конфекцијата има

Прочитај повеќе

Градинките се дезинфицираат но скрининг сеуште не е направен

Прво тестирање на сите негувателки и учителки па отворање на вратите на градинките. Иако скринингот требаше да стартува денеска во

Прочитај повеќе