- Advertisement -

archiveтехнички

ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

Како ќе се надомести бројот на работници во индустријата кој постојано опаѓа во ек на корона кризата?

Бројот на работниците во индустријата во октомври годинава, во однос на октомври минатата година, е намален за 4,9 проценти, а...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Нема кратење на платите во јавниот сектор

Сите избрани и именувани функционери за месец април и мај ќе земат минимална плата од 14.500 денари, кажа денеска техничкиот премиер Оливер Спасовски, презентирајќи го вториот сет економски мерки за справување со кризата поради коронавирусот. Тоа значи дека премиерот, претседателот, министрите, директорите, градоначалниците два месеци ќе земаат минимална плата, а сите именувани членови на управни и надзорни одбори, како и на Советите на општините два месеци нема да земаат никаков надоместок. На вработените во јавниот сектор не им се намалува платата, кажа Спасовски, што е спротивно на предлогот на претседателот на...
ПравдаСветот на работникот

Пропадна најавеното покачување за административците и техничкиот персонал во здравството

Нема зголемување на платите за административците и помошно техничкиот персонал во здравствениот сектор. Од Министерството за здравство ги згаснаа надежите...
ПравдаСветот на работникот

Здравствената администрација на преговори, бара 10% повисока плата од февруари

Администрацијата и помошно техничкиот персонал во здравствениот сектор очекуваат од Филипче најмалку 10 процентно зголемување на платите од февруари наредната...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Администрацијата и техничкиот персонал во здравството на протест за поголема плата

Вратете ни го достоинството - Администрацијата и помошниот технички персонал од здравствените установи вчера на протест. Револтирани се што тие...
1 2
Page 1 of 2