Најплатениот сектор во државата се залага за воведување на ИТ образование во средните стручни училишта

Воведување на стручно ИКТ образование е заложбата на Стопанската комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) кон која се стреми

Прочитај повеќе

Реакција: Обвинувањата за учество во „пиратство“ на операторите се неточни и тенденциозни

Здружението на информатичко-комуникациски технологии најостро ги осуди, како што велат, неоснованите  обвиненија од страна на Македонската медиумска асоцијација искажани на

Прочитај повеќе

На повидок ТВ војна меѓу комерцијалните и кабелските оператори, ќе гледаме само МРТВ

Реемитувањето на сите домашни и странски ТВ канали преку македонските оператори ќе биде прекинато. Операторите ќе го пренесуваат само јавниот

Прочитај повеќе

Презентација на три фактори кои треба да придонесат за развој на индустриските компании во земјава

Забрзан технолошки напредок со изградба на индустриски зони и осовременување на постоечките, енергетски ефикасни технологии и инвестиции во обновливи извори

Прочитај повеќе