Во зоните ќе инвестира наша голема компанија и се преговара високотехнолошка зона Скопје 3, вели Деспотовски

Над 430 милиони евра нови инвестиции и над 2 000 нови работни места само за една година – со овие

Прочитај повеќе

Рекорден извоз од 3,5 милијарди евра и нови 2.300 работни места во ТИРЗ

Над 2.300 нови работни места се отворени во компаниите во ТИРЗ од почетокот на годинава. Бројот на вработени заклучно со

Прочитај повеќе

За прв пат просечната плата во ТИР зоните е поголема од просечната во земјата, вели Деспотовски

За прв пат просечната плата во зоните е поголема од просечната во земјата и очекувам тој раст да продолжи. Ние

Прочитај повеќе

ИДУЕП дебата: Се подготвува законска можност за работа од далечина, државата мора да ги вклучи младите и да креира мерки кои ќе ги мотивираат да останат во земјата

Младите луѓе сакаат флексибилно работно време, работа од далечина и услови за квалитетен живот по нивна мерка, а државата треба

Прочитај повеќе

Ковачевски од Тетово: Во првите десет месеци од годинава отворени се 2 илјади работни места во ТИРЗ

„Во првите десет месеци од годинава во компаниите во ТИРЗ се отворени над 2.000 нови работни места, а бројот на

Прочитај повеќе

5,000 нови работни места ќе отворат двете нови инвестции во ТИРЗ

„Во напредна фаза на преговори сме за уште две големи инвестиции со кои ќе се надмине една милијарда. Само овие

Прочитај повеќе

Државната помош во ТИРЗ се доделувала без проценка на исплатливоста

Во периодот од 2017 до 2021 година, Дирекцијата за ТИРЗ има доделено државна помош во вкупен износ од 75,5 милиони

Прочитај повеќе

Бројот на работни места во ТИР зоните продолжува да расте и во септември

Економијата во технолошко-индустриските развојни зони (ТИРЗ) и покрај предизвиците го одржува трендот на добри резултати. Во првите три квартали годинава

Прочитај повеќе

Компаниите во ТИРЗ немаат проблем со потребните количини гас, овој месец најавени три нови инвестиции

Засега нема никакви индикации дека постои ризик или некаков проблем во снабдувањето со гас кај компаниите од технолошко-индустриските развојни зони

Прочитај повеќе

Од почетокот на годинава во ТИРЗ отворени околу 100 нови работни места

ТИРЗ соопшти дека продолжил растот на вработени и извоз во технолошко индустриските развојни зони и во јули.   „Само за

Прочитај повеќе