Животот во Југославија на Тито: Кога работникот беше господин

Каков беше животот во Југославија на Тито? Како што пренесуваат повозрасните генерации тогаш никој не прашуваше за националност, материјалниот статус

Прочитај повеќе

Годишнина од слетувањето на Месечината: Теорија за тоа како Тито им ја продал вселенската програма на Американците

Според авторите на овој документарец, САД дознале за „Југословенската Вселенска Програма“ кон крајот на 60-тите, додека во март 1961 година Југославија

Прочитај повеќе