Вакцината против грип, првпат после 15 години ќе биде достапна во месец октомври или ноември

Директорот на Институтот „Торлак“, Вера Стоиjковиќ, за РТС изјави дека „Торлак“ ќе произведе 100.000 до 150.000 дози вакцина против сезонскиот

Прочитај повеќе