Австралија: Женското генитално осакатување прогласено за нелегално во сите негови форми

Најмоќниот суд во Австралија донесе пресуда дека осакатувањето на гениталиите на жените е нелегално во сите „можни форми“. Пресудата на

Прочитај повеќе