Менаџерите би можеле да ги изгубат овие работници ако не ги објавуваат платите во огласите

Подготвил: Бобан Илијевски Работодавачите кои во огласите за вработување не наведуваат плата за одредената работна позиција можат да ги изгубат

Прочитај повеќе

„Секој работник однапред да знае колку ќе му изнесува платата“ – Дали западната пракса може да опстане на македонските простори?

Сметаме дека во средина во која работната култура е таква што почитувањето на минимумот од работничките права се смета за

Прочитај повеќе

Анализа на ЕСЕ колку се транспарентни јавните институции – МФ со најмногу објавени документи

Министерството за финансии е најтранспарентна институција во 2020 година со објавени 80 отсто од потребните документи, покажува анализата на ЕСЕ

Прочитај повеќе

Османи и Поповски: Новинарите и медиумските работници се на првата линија на фронтот и заслужуваат поддршка

Заменик на претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи и министерот задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт

Прочитај повеќе

Mинистерот Поповски на работилницата „Новинарството за безбедносните предизвици во новото време“: Гарантираме нулта толеранција за насилство, напади, уцени и притисоци врз новинарите

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски денеска се обрати на регионалната работилница на тема „Новинарството за безбедносните предизвици

Прочитај повеќе

Поповски: Се уште постојат центри на влијание и на отпор за нормалното информирање и за нормална програмска содржинa

Министерот за комуникации, отчетност и транспарентност, Роберт Поповски, се обрати на тема „Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги –

Прочитај повеќе

Стратегијата за реформа на даночниот систем презентирана пред бизнис, невладината и експертската заедница

Поголема праведност во оданочувањето, поголема ефикасност во наплатата на приходите, висока даночна транспарентност, подобрување на квалитетот на услугите и воведување

Прочитај повеќе

Побарана транспаретност во донесувањето на буџетот на Општина Дебар

Советниците на општина Дебар на вчерашната седница на која присуствуваа и претставници на граѓанските здруженија побааа поголема транспарентност во донесувањето

Прочитај повеќе

Поповски: Владата на Република Северна Македонија е прва влада во регионот којашто има стратешки план за борба против лажните вести

Министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност Роберт Поповски, имаше воведно обраќање на 4та Регионална Конференција за координирана

Прочитај повеќе