Бочварски на средба со АМЕРИТ: За 2021 година обезбедивме 1440 годишни дозволи за возила со Евро 6 стандард и 2280 месечни дозволи за возила со Евро 5 стандард

„Електронското пријавување за ЦЕМТ дозволите е од 13-ти до 15-ти овој месец. За 2021 година, според квотата на базни дозволи

Прочитај повеќе

Транспортните фирми бараат помош од државата

Поради состојбата со корона вирусот внатрешниот превоз веќе бележи пад од 65 до 70 проценти, а во меѓународниот се очекува

Прочитај повеќе

1 милион луѓе на улиците во Чиле, бараат промена на Владата

Повеќе од еден милион луѓе учествуваа во вчерашните протести барајќи оставка од Претседателот на Чиле, Себстијан Пинера. Националните протести продолжуваат

Прочитај повеќе

Транспортните работници се приклучуваат на протестот…

Недостатокот од социјален дијалог во јавниот сектор помеѓу транспортните работници и нивните социјални партнери, е причината поради која Синдикатот за

Прочитај повеќе