(ВИДЕО) Дионисијев: Власта врши големи притисоци врз судиите за да не се реши мојот случај

На вчерашниот протест на КСС се обрати и Претседателот на синдикатот за транспорт и врски Зоран Дионисијев кој во својот

Прочитај повеќе

Синдикат за Транспорт и Врски: Даваме целосна поддршка на протестот на КСС!

Синдикатот за транспорт и врски дава целосна поддршка и се приклучува кон протестот на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија

Прочитај повеќе

Бочварски: Градежните компании да ги зголемуваат капацитетите и да аплицираат за проекти

Градежните компании да ги зголемуваат капацитетите со цел  сите да можат да аплицираат на тендерите за инфраструктурните проекти и навреме

Прочитај повеќе

Бочварски: Годинава започнуваме со изградба на преку 200 социјални станови

За оваа година во соработка со АД за стопанисување со станбен и деловен простор  планираме изградба на 5 нови згради

Прочитај повеќе

Синдикатот за транспорт и врски со учество ќе го поддржи протестот на СПМ

Синдикатот за транспорт и врски дава своја поддршка за протестот на Синдикатот на полицијата на Македонија и истата ја искажува

Прочитај повеќе

Повеќе дозволи и намалување на финансиските трошоци за транспортерите, ветува Бочварски

Поголем број дозволи за транспортерите и поддршка на дејноста со намалување на трошоците во услови на кризата од ковид пандемијата

Прочитај повеќе

Сугарески: Градиме станови за 36 социјално ранливи семејства во Виница

“Од држава во која долго време граѓаните беа на последно место, во текот на овие три години, креирајќи социјални мерки

Прочитај повеќе

Силно темпо на изградба на патишта, гасоводот, комуналната мрежа и железницата

Капиталните инвестиции не запираат и во време на оваа пандемија, проектите се во тек а градежните работи се одвиваат непречно.

Прочитај повеќе

Претставниците на Владата изразиле волја за прифаќање на барањата на такси превозниците

Претставниците на Владата се согласиле со неколку од барањата на Синдикатот на такси превозници на град Скопје, рече потпретседателот на

Прочитај повеќе

Синдикалната организација на такси превозници ќе оствари средба со Премиерот

Синдикалната организација на такси превозници на град Скопје на 23 април ќе оствари средба со Претседателот на Владата на Р.

Прочитај повеќе