Железници Транспорт доби струја

Железници Транспорт на РСМ АД Скопје напладне повторно доби струја, откако изутрината ЕВН поради долг за неплатени сметки ги исклучи

Прочитај повеќе

Finance Think: Во транспортот се отвориле 6,500, а во трговијата 3,800 нови работни места

Бобан Илијевски Невработеноста во третиот квартал од 2021 година благо се намали, на 15.7 % од предходните 15.9 %, од

Прочитај повеќе

Се повеќе се создаваат зелени работни места коишто се и многу подобро платени

Во јануари месеци оваа година, порталот Работник направи интервју со Претседателот на граѓанската организација Гоу Грин (Go Green) Антонио Јовановски

Прочитај повеќе

Finance Think: Транспортот, хотелиерството и услугите со храна, изгубиле 9 500 работни места

БДП се намали за -1.9% на годишна основа во првиот квартал од 2021, вели анализата на Finance Think објавена денес.

Прочитај повеќе

Пад на товарниот патен транспорт за 26,8 % во третото тромесечје на 2020, во однос на истиот период лани

Според податоците на Државниот завод за статистика, во третото тримесечје од 2020 година, во патниот патнички превоз, бројот на превезените

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Дионисијев: Раководители физички напаѓаат синдикални претставници

Ексклузивно интервју на порталот Работник со Претседателот на Синдикатот за транспорт и врски Зоран Дионисијев, во врска со неговите два

Прочитај повеќе

Претставници на компании од градежништвото на средба со министерот Бочварски

Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите при Стопанската комора на Македонија денеска ќе одржи работна средба со

Прочитај повеќе

Finance Think: Со помошта за компаниите се зачувале 75 илјади работни места

Финансиската поддршка од 14.500 денари по работник, надополнета со субвенционирањето на придонесите во висина од 50 проценти кај најзасегнатите сектори

Прочитај повеќе

Спасовски: Ја обновивме и модернизиравме инфраструктурната електроенергетска дистрибутивна мрежа за актуелните и сите потенцијални инвеститори

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Оливер Спасовски, заедно со министерот за транспорт и врски, Горан Сугарески и генералната

Прочитај повеќе

Мерките на Владата да бидат намените и за нас, обемот на работата ни е за 90 % опаднат во последните две недели, велат такси превозниците

Синдикалната организација на такси превозниците при Синдикатот за транспорт и врски во рамките наКСС поднесе допис до Владата на Р.

Прочитај повеќе