Манчевски: Трансфер на вработени од јавен во приватен сектор по изборите

Процесот на префрлање на вработени од јавен во приватен сектор ќе почне по завршување на изборите затоа што во предизборниот

Прочитај повеќе

Анкета: 88,19 % се против трансферот од јавен во приватен сектор

Според одговорите на анкетното прашање на Порталот Работник кое гласеше: „Дали се сложувате со трансферот од јавен во приватен сектор?“,

Прочитај повеќе

5 модели за трансфер на работници од јавниот во приватниот сектор

Трансфер на вработените од јавниот во приватниот сектор за повисока плата, каде придонесите ќе ги плати државата. Ова е само

Прочитај повеќе

САДУ: Бараме да се почитува ветеното! СТОП за трансфер од јавен во приватен сектор

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија преку соопштение до јавноста апелира да престане да се форсира идејата трансферот

Прочитај повеќе

КСС: МИОА и Владата да се откажат од идејата за трансферот до јавен во приватен сектор

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија веќе подолго време излегува со своето барање, кое беше многупати јавно искажано,  Владата  и

Прочитај повеќе

МИОА: Ќе имаме консултации со сите засегнати страни за трансферот од јавен во приватен сектор

Во однос на дилемите поврзани со трансферот на вработените од јавниот во приватниот сектор, концептот за превземање е предмет на

Прочитај повеќе

Последен предупредувачки протест на КСС

На 8 јуни, Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС ќе организи последен предупредувачки протест, истакнуваат на нивната веб

Прочитај повеќе

КСС со протест во Куманово

Зголемување на платите согласно зголемувањето на минималната плата, стоп за трансфер од јавен во приватен сектор, К-15 за јавниот сектор,

Прочитај повеќе