Зголемен прометот во трговијата на мало

Во октомври годинава забележан е зголемен промет во трговијата на мало во споредба со истиот месец од претходната година. Според

Прочитај повеќе

Зголемен прометот во трговијата на мало во јануари 2021, во однос на истиот месец лани

Според претходните податоци на Државниот завод за статистика, во трговијата на мало, во јануари 2021 година, во споредба со јануари

Прочитај повеќе

Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Крешник Бектеши, министерот за економија, на денешната прес-конференција, меѓудругото рече дека со законското решение кое го подготвува Министерството за труд

Прочитај повеќе

Намален прометот во трговијата на мало

Во трговијата на мало, во јули годинаva, во споредба со јули минатата година, гледано по групи и класи, намалување на

Прочитај повеќе