Размената 9,44 милијарди евра, трговскиот дефицит 1,448 милијарди, најмногу се тргувало со Германија

Трговската размена во периодот јануари – јули 2021 година изнесува 9 440 427 000 евра, соопшти Државниот завод за статистика.

Прочитај повеќе

Трговската размена меѓу Македонија и Германија бележи пад од 13 % во 2020 во однос на 2019 година

Трговската размена помеѓу Германија и Северна Македонија во 2020 година бележи пад од 15% во однос на 2019 година, информираат

Прочитај повеќе

Средба на министерот Бектеши со полскиот амбасадор Тицињски: Полска е важен трговски партнер на Северна Македонија, подобрување на соработката е врвен приоритет

Министерот за економија Крешник Бектеши оствари средба со амбасадорот на Република Полска во Северна Македонија, Н.Е. Војциех Тицињски. Министерот и

Прочитај повеќе