Тесла го обвини ривалот на електричен автомобил Ривијан за кражба на трговски тајни

Во судска постапка поднесена од фирмата за електрични автомобили – Тесла каде е сопственик Елон Муск, го обвини стартапот на

Прочитај повеќе