Битиќи: 100% повисока дневница за работа во недела за вработените во трговските центри

Денеска во Собранието беа изгласани измените во Законот за работни односи кои се однесуваат за „Недела – неработен ден“, напиша

Прочитај повеќе

Мерките во земјава резултираа со драстична намалена посетеност на трговските и продавниците

Затворените трговски центри и продавниците се уште работат со намален промет до 40 проценти заради потребната вакцинација при влез на

Прочитај повеќе

Реакција од Трговските центри и сопствениците на дуќаните за новите мерки на владата

Од почетокот на пандемијата, трговските центри даваат огромна поддршка во борбата против КОВИД-19. Иако, трговските центри и закупувачите претрпеа големи

Прочитај повеќе

Клуч на врата за фирмите кои нема да ја почитуваат неделата како неработен ден

Затворање плус парична казна за фирмите кои нема да плаќаат за работа во недела. Новото законско решение предвидува поригорозни казни

Прочитај повеќе

Битиќи за Недела неработен ден – Трговските објекти ќе може да работат во една смена

Трговските објекти ќе може да работат во неделите во една смена и ќе уплаќаат 2 отсто од приходите во недела

Прочитај повеќе

Дали Недела како неработен ден беше популистички потег на Владата?

По сите изгледи, за најголемиот дел од работниците недела нема да биде ден за одмор, како и што беше првобитното

Прочитај повеќе

Се поочигледно е дека трговските центри ќе работат во недела

Станува се поочигледно дека трговските центри ќе работат во Недела, односно дека вработените во трговијата на мало ќе бидат исклучени

Прочитај повеќе

Премиерот Заев во „Ист Гејт Мол”: Најголемиот трговски центар во регионот ќе донесе светски брендови и нови вработувања

„Ист Гејт Мол” ќе прерасне во модерен трговски центар од новата генерација кој ќе го претставува светот на едно место.

Прочитај повеќе

Заев: Трговските центри треба да работат и во недела

Премиерот Зоран Заев смета дека трговските центри треба да работат и во недела, но вели дека им дава шанса на

Прочитај повеќе