СКОПЈЕ СТАНУВА РЕГИОНАЛНА ТРГОВСКА ПРЕСТОЛНИНА – СЕ ОТВОРА ИСТ ГЕЈТ МОЛ – НОВ ЦЕНТАР ЗА МОДА И ЗАБАВА

Скопје станува многу динамичен град со голем потенцијал за напредок и просперитет, а овој октомври ја добива својата нова шопинг

Прочитај повеќе

Новите ковид мерки ги испразнија трговските центри, прометот намален за 40 проценти

Новите КОВИД мерки целосно ќе го ослабнат бизнис секторот, реагираат трговците. Тие максимално ги поддржуваат напорите на институциите да се

Прочитај повеќе

Арбитражата полека станува пракса, се решеваат и трговски спорови од 100.000 евра

Најголемиот број арбитражни постапки за трговските спорови поведени во изминатите пет години се однесувале на предмети од 10.000 до 50.000

Прочитај повеќе

Неработна недела за дел од вработените во маркетите и трговските центри

Вработените кои се дел од големото семејство на маркетите Кит-Го, Тера и Супер Кит-Го низ Македонија ќе имаат еден ден

Прочитај повеќе

Помали трговски објекти од Куманово почнаа да работат со скратено работно време

Дуќани, бутици, цвеќари во Куманово од денеска почнаа да работат со скратено работно време, откако се намалија рестрикциите во движењето.

Прочитај повеќе

Трговските центри Скопје Сити Мол, Рамстор Мол и Капитол Мол со скратено работно време

Трговските центри Скопје Сити Мол, Рамстор Мол и Капитол Mол од денеска ќе работат со скратено работно време од 11

Прочитај повеќе

Комплексот Лимак Дајмонд ќе има силен придонес во развојот на Скопје и локалната економија

Во тек е изградбата на модерната Лимак подземна сообраќајница, како и подготвителните работи за комплексот Limak Diamond. Во истиот реон

Прочитај повеќе

Работниците задоволни: Уште еден трговски ланец нема да работи во недела

Хрватскиот трговски ланец КТЦ кој има 1,400 работници одлучил дека во иднина нема да работи во недела. „Доколку работниците се

Прочитај повеќе