За една година трошоците за живот пораснаа за 5.498 денари

Сојузот на синдикати на Македонија објави дека за само една година вредноста на потрошувачката кошница пораснала за 5.498 денари. Растот

Прочитај повеќе

Трошоците за живот во јануари зголемени

Трошоците на живот во јануари биле зголемени за 1,5 проценти, а цените на мало за 1,2 проценти во однос на

Прочитај повеќе

Македонците најмногу пари трошат за храна и комуналии, најмалку за културни активности

Просечно домаќинство во Македонија за задоволување на основните потреби како што се храна, облека и комуналии троши над 60 проценти

Прочитај повеќе