Инфлацијата во август 16,8 % – Цените постојано растат

Трошоците на живот во август во однос на јули годинава се зголемени за 1,3 отсто, а цените на мало  за

Прочитај повеќе

Трошоците на живот во јули со раст од 1,9 проценти на месечно, а за 16 отсто на годишно ниво

Трошоците на живот во јули во однос на јуни годинава  во државава се зголемени за 1,9 проценти, а цените на

Прочитај повеќе

Скопје на 192. место во светот на листата на „Мерсер“ според трошоците за живот

Македонскиот главен град Скопје се наоѓа на 192-то место на листата на американската консултантска компанија „Мерсер“ на најскапи градови за

Прочитај повеќе

Трошоците на живот бележат зголемувања од 3 %

Според податоците на Државниот завод за статистика, индексот на трошоците на животот во мај 2021 година, во однос на претходниот

Прочитај повеќе

Во февруари пораст на трошоците на живот и на цените на мало

Трошоците на животот во февруари во однос на јануари годинава се зголемени за 0,1 отсто, а цените на мало останеле

Прочитај повеќе