Балканец ги пресметал трошоците за живот во Германија – дали после ова би заминале да работите таму?

На YouTube е објавено видео за тоа колку чини да се живее во Германија, а сето тоа се базира на

Прочитај повеќе

Дури 93% од Европјани се загрижени поради зголемените трошоци за живот

Европјаните се загрижени поради поскапувањата. Според Евробарометар, 93 проценти од Европејците се загрижени поради зголемените трошоци за живот. Во секоја

Прочитај повеќе

Трошоците на живот во 2022-та се зголемиле за 14.2, а цените на мало за 12.6 отсто

Трошоците на животот во 2022 година, во однос на 2021, забележале пораст од 14.2 %, а цените на мало од

Прочитај повеќе

Трудово право: Трошоци поврзани со работа – службено патување

Професорот Јовевски за трошоците поврзани со работа – службени патувањата Рубрика за трудово и социјално право Тема: Трошоци поврзани со

Прочитај повеќе

Трошоците на живот во октомври поголеми за 19.8 проценти, а цените на мало за 15.4 отсто

– Трошоците на животот во октомври 2022 година, во однос на октомври лани, бележат зголемување од 19.8 %, а цените

Прочитај повеќе

Трошоците поврзани со работата и нивно надоместување

Трошоците поврзани со работата и нивно надоместување Работникот има право на надомест на трошоци поврзани со работата за: 1) службено

Прочитај повеќе

Трошоците на живот во септември на годишно ниво зголемени за 18.7, а цените на мало за 14.7 отсто

Tрошоците на животот во септември годинава во однос на септември лани се зголемени за 18.7, а индексот на цените на

Прочитај повеќе

Голема холандска компанија ОД ЈАНУАРИ КЛУЧ НА ВРАТА – Не се издржуваат ТРОШОЦИТЕ

ХАК, главниот продавач на конзервирана храна како грашок, грав и сос од јаболка во Холандија, привремено ќе го запре производството

Прочитај повеќе

Левица бара оставка од Владата: на мало прехранбените производи качени за 16.5 отсто, индексот на трошоците за храна и безалкохолни пијалоци за 17.6 отсто

Месечниот статистички извештај за јули, издаден од страна на Државниот завод за статистика, нуди низа на индикатори кои кристално јасно

Прочитај повеќе