Вработените во “Македонски шуми ” добиле по 1 денар плата!

Фејсбук статус на трудовиот сектор на Левица: Дали се вршат кршења на работничките права во ЈП „Македонски шуми“ ? Положбата

Прочитај повеќе

Левица: Вицепремиерот заборава на тоа дека граѓаните имаат слаба куповна моќ поради инфлацијата

Фејсбук статус на трудовиот сектор на Левица:  Нов ден, нови манипулации од страна на вицепремиерот Битиќи! Ноторна лага и подла

Прочитај повеќе

Левица: Потребна е позитивна дискриминација и укинување на партиските вработувања!

Фејсбук статус на Трудовиот сектор на Левица: Партиските вработувања и злоупотребувањето на етничката припадност на некадарните работници придонесува Република Македонија

Прочитај повеќе

Левица бара дупла дневница за работа преку викенд

Фејсбук статус на трудовиот сектор на Левица: Една од главните заложби на Левица како работничка партија е заштита и унапредување

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Кочовски: Бараме договорите на определено да се намалат на шест месеци

Во вториот дел од интервјуто со координаторот на Трудовиот сектор на Левица Бобан Кочовски, тој се осврнува околу Законот за

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Кочовски: Поранешните вработени во „Три Бисери“ добија позитивни пресуди

Ексклузивно интервју на порталот Работник со координаторот на Трудовиот сектор на Левица Бобан Кочовски. Во првиот дел од интервјуто Кочовски

Прочитај повеќе