archiveтрудов

МакедонијаПравдаСветот на работникот

Трудовиот инспекторат за седум дена извршил 400 надзори

На денешната редовна прес-конференција, претседателката на Инспекцискиот совет, Магдалена Филиповска-Грашкоска ги презентираше податоците од спроведените контроли извршени во периодот од...
ПравдаСветот на работникот

Левица: Трудовиот инспекторат се прогласи за ненадлежен по пријавата за заразени текстилни работници

➡️Пријава која пристигна до нас за заразени работнички во конфекцијата АД „Мода" од Свети Николе. Случајот го пријавивме во Пазарен...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Кочовски ексклузивно за Работник: Породилното отсуството ќе го зголемиме од 9 на 12 месеци

Поради огромната потреба од реални промени во областа на породилното отсуство, Левица во својата изборна програма предвидува продолжување на истото...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Работниците кои се ослободени од работни обврски имаат право на целосна плата

Здравствената кризна состојба предизвикана од коронавирусот се претвори и во работничка криза, а најзасегнатите групи се хронично болните, родителите на...
1 2 3
Page 1 of 3