Канада прогласува итност за климатски промени, а потоа го одобрува проширувањето на масивните нафтоводи

Само еден ден по прогласувањето на итност за климатските промени, Канада го одобри проширувањето на масивниот гасовод кој ќе го

Прочитај повеќе