Тренчевска: Преку дијалог можеме да најдеме флексибилни решенија кои секогаш се во корист на работниците

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со Амбасадорот на Австрија, Д-р Георг Вуцас и претставници

Прочитај повеќе

Тренчевска: Билатералната соработка со Република Франција продолжува, вложуваме во унапредување на родовата еднаквост и пазарот на трудот

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевска денеска се сретна со Амбасадорот на Франција Сирил Бoмгартнер. На средбата се

Прочитај повеќе

Тренчевска: Не вршиме никакви притисоци врз вработените во градинките, се држиме стриктно кон Законот и Колективниот договор

Не се работи ниту за притисок, ниту за било каква уцена, туку се работи за почитување на Законот и Колективниот

Прочитај повеќе

Тренчевска: Водиме евиденција и ќе има плата за тие што не штрајкуваат, а другите нека бараат од СОНК

Очигледно дека на СОНК само парите им се важни. Не зборуваат за унапредување на правата на вработените, за условите за

Прочитај повеќе

СОНК: Зачудени сме од изјавата на Министерката Тренчевска, МТСП не ни одговори на барањето на СОНК за преговори

Почитувани членови на СОНК и останати вработени во дејностите образование и детска заштита, Почитувана јавност, Со ова Соопштение сакаме да

Прочитај повеќе

Тренчевска на отворањето на две станбени единици за живеење со поддршка во Демир Капија

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, денеска ќе присуствува на отворањето на две станбени единици за живеење со

Прочитај повеќе

Тренчевска: „Силни жени-силни заедници“ не треба да биде само флоскула

Нема силни заедници без силни жени, е пораката што денеска ја испратија учесниците на настанот што се одржа во пресрет

Прочитај повеќе

„УНИЦЕФ е наш голем поддржувач и партнер во политиките од детска и социјална заштита, соработката продолжува“

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска денеска се сретна со Артур Ајвазов, заменик-претставник на УНИЦЕФ, во земјава, на

Прочитај повеќе

Тренчевска и Мурати со отчет за Оперативниот план 2021 : Најатрактивни самовработувањето и обуките за дигитални вештини, реализација од 94,6% и опфатени 11.292 невработени лица

Министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска заедно со директорот на Агенцијата за вработување на Република Северна Македонија, Беким

Прочитај повеќе

Шахпаска: Најмногу сум горда на законското решение за недела – неработен ден

„Министерството за труд и социјална политика е ресор со многубројни предизвици, кои пандемијата на Ковид-19 ги направи уште поголеми. И

Прочитај повеќе