Знам како е да имаш колеги кои во секој момент би те предале за свој бенефит

Автор: Бобан Илијевски Јас сум еден од оние луѓе кои биле мета на психолошко малтретирање од страна на газдите. Тоа

Прочитај повеќе

Министерството за труд и социјала добива најмногу пари од Буџетот, во 2023 пензиите ќе се зголемат два пати

Планот на Министерството за финансии за трошење на парите од државната каса е пред пратениците, а документот кој ги содржи

Прочитај повеќе

Злоупотреба на трудот на работниците – Им го зголемуваат обемот на работа, но не и платите

Автор: Бобан Илијевски За да им останат повеќе пари, некои газди на своите вработени им даваат работа колку за двајца

Прочитај повеќе

Германија воведува нова обврска за сите работници

Според одлуката на Сојузниот суд за труд (БАГ), во Германија е воведена обврската за евиденција на работното време. Според германскиот

Прочитај повеќе

Цанева од Атлантик Група: Се грижиме за нашите вработени и нивните семејства преку различни програми наменети за нега на здравјето и благосостојбата

Бобан Илијевски Порталот Работник испрати прашања до Атлантик Група, групација која се бави со призводство и дистрибуција, а своја подружница

Прочитај повеќе

Еве колку вреди земјоделскиот труд во Македонија: Само 1000 денари за една тракторска приколка бостан

Слаб интерес за струмичкиот бостан оваа сезона. Производителите се жалат на лош пласман и цени кои се под секоја пазарна

Прочитај повеќе

ССНМ оствари средба со Министерката за труд Јована Тренчевска

Фејсбук статус на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници: ССНМ оствари средба со министерската за труд и социјална политика

Прочитај повеќе

Кој вели дека македонските работници се со ниска работна продуктивност и ефикасност?

Продуктивноста и подготвеноста за работа на персоналот ангажиран во овдешните компании со германскиот капитал ја добија највисоката оценка во пред

Прочитај повеќе

Тренчевска вели дека има придвижување во преговорите помеѓу МОН и СОНК

Министерката за труд и социјална политика Јованка Тренчевкса вели дека има придвижување и позитивни сигнали дека е можно наскоро да

Прочитај повеќе