archiveтруд

Правда

Државата, бизнисмените и вработените имаат обврска да ги почитуваат човековите права

Во рамките на проектот „Поттикнување на принципите за бизнис и човекови права“, денеска во хотелот „Арка“ се одржа национална „Конференција...
ЕкономијаМакедонија

Според Нацрт-законот работодавачите ќе добиваат субвенции за покачување на плати од 600 до 6.000 денари

Министерството за труд и социјална политика на Електронскиот национален регистар на прописи (ЕНЕР) го објави нацртот на законот за субвенционирање...
ЕкономијаМакедонија

Либертас: Владата планира да ги субвенционира придонесите за зголемените плати, подготвен предлог-закон

Министерство за труд и социјална политика подготвува предлог-закон за  субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата....
ЕкономијаМакедонијаСиндикат

Платите на македонските просветни работници се на дното, во споредба со земјите во регионот

Македонските просветни работници од претшколската возраст, основните и средните училишта, заостануваа зад нивните колеги од регионот во однос на големината...
Интервјуа

Интервју со Претседателката на „Гласен Текстилец“ Кристина Ампева: Проблемите, страдањата и кршењето на правата на текстилните работници

Кои се најгорките проблеми со кои се соочуваат текстилните работници? Кои права на текстилните работници најмногу се кршат? Дали текстилните работници...
МакедонијаСиндикат

КСС со претставка до Инспекторатот за труд поради повеќето случаи на теренска работа на отворено за време на топлотниот бран

Конфедерација на слободни синдикати на Македонија, регистираше повеќе случаи на теренска работа за време на топлотниот бран кој ја зафати...
1 27 28 29 30 31 33
Page 29 of 33