Поранешна вработена го тужи Безос поради расна дискриминација и нехумани работни услови

Дали знаете каков е Џеф Безос како работодавач? Мерцедес Веда, поранешна вработена кај Безос, која три гдини работела за него

Прочитај повеќе

Поднесена тужба против Владата за неусогласување на минималната плата

Сојузот на синдикатите на Македонија (ССМ) како репрезентативен синдикат на национално ниво и во приватниот и во јавниот сектор во

Прочитај повеќе

„Повисоки плати веднаш или излегуваме на улица“

Сојузот на синдикатите на Македонија најавената тужба против државата до надлежниот суд во Скопје ќе ја поднесе следниот вторник, на

Прочитај повеќе

ССМ ќе поднесе колективна тужба за неусогласување на колективните договори со Законот за минимална плата

Сојузот на синдикати на Македонија ќе поднесе колективна тужба за неусогласување на колективните договори согласно со Законот за минимална плата. Тужбата, како што денеска

Прочитај повеќе

Синдикатот на клинички центар ги охрабрува здравствените работници чие барање за продолжување на работата до 67 години е одбиено, да поднесат тужба

Директорите на јавните здравствени установи во Клинички центар и Министерот за здравство спротивно на законот, донесоа одлуки за прекин на

Прочитај повеќе

Тужба пред надлежен суд против дискриминација

Тужба пред надлежен суд против дискриминација Лицето кое смета дека е дискриминирано може да поднесе тужба пред надлежен граѓански суд,

Прочитај повеќе

СКРМ и СОНК: Опомена пред тужба до Министерството за култура поради непочитување на Колективниот договор

Писмото на СКРМ и СОНК ви го пренесуваме интегрално: Чувствуваме потреба да и соопштиме на јавноста дека како договорни страни

Прочитај повеќе

Новинарка бара оштета од еден милион долари, тврди дека била 85 % помалку платена од своите колеги

Познатата британска медиумска куќа Би – Би – Си се нашла сред скандал откако новинарката Самира Ахмед ги обвинила за

Прочитај повеќе