Средба Керим – Јаневски: ТУК и Агенцијата се лојални партнери за промоција на туризмот

Претседателот на Туристичко-угостителска комора, Аркан Керим денеска оствари работна средба со директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот,

Прочитај повеќе

Со соодветни мерки за заштита може да се зачува колективното здравје и да се намалат негативните економските последици

Туристичко угостителска комора на Македонија ставајќи акцент за заштита на здравјето како приоритет, од почетокот на здравствено-економската криза активно дава

Прочитај повеќе

ТУК ја поздрави одлуката за овозможување работа на угостителските објeкти

Туристичко-угостителската комора при Сојузот на стопански комори ја поздравува одлуката на Владата од 1 јули да се дозволи редовна работа

Прочитај повеќе

„Обединети Работници“ ја поздравува иницијативата на Комората на Сметководители да се приклучи кон протестите на ТУК

„ДСП „Обединети работници“ ја поздравува иницијативата на Комора на сметководители на Македонија да се приклучи на протестите кои што ги

Прочитај повеќе

Комората на сметководители се придружува на протестот на ТУК

Комората на сметководители години наназад реагира на репресивната улога на Министерството за финансии и неговата улога во уништувањето на сметководствената

Прочитај повеќе

ТУК: Ќе можете ли да ни помогнете ?

Членовите на Туристичко-угостителската комора, претставници на угостителските објекти, ноќни клубови, ресторани за свадби, игротеки, туристички агенции, туристички водичи и превозници,

Прочитај повеќе

ТУК: На протест бараме спас за сите во секторот, остануваме на улица до исполнување на барањата

Туристичко-угостителскиот сектор се наоѓа во исклучително тешка положба, а за негов спас е потребна сериозна и континуирана финансиска помош каква

Прочитај повеќе

Во вторник угостителите излегуваат на протест – Ќе трае се додека не им се исполнат барањата

Угостителите излегуваат на протест. Во вторник пред Министерството за финансии, почнувајќи во 12 часот, ќе го започнат протестот кој, како

Прочитај повеќе

Угостителите на протест се до исполнување на барањата за спас на секторот

Финансиската помош која се обезбедува за поддршка на реалниот сектор нема континуитет, а по цела година не постојат ни протоколи

Прочитај повеќе

Неповратна финансиска помош за спас на туризмот и угостителството

Туристичко-угостителскиот сектор се наоѓа го исклучително тешка состојба, а деловните субјекти поради тоа што не се во состојба да ги

Прочитај повеќе