Во Охрид следната година се очекува да бидат остварени 2,5 милиони ноќевања

Туризмот како дејност генерално е меѓу најсериозно засегнатите стопански гранки од епидемијата на Ковид-19. Затворањата на земјите, превентивните мерки, ограничувањата

Прочитај повеќе

Ќе згаснат до 20 000 работни места во туризмот: Коморите со две сценарија за ефектот од кризата

До август – септември масовно е откажувањето на аранжманите, а има и драстичен пад на бројот туристи кои се очекуваат

Прочитај повеќе