Оптимистички очекувања за туристичката сезона, најавени гости и од скандинавските земји

Се уште не е букирана целата сезона, но очекуваме позитивни резултати, подобри од 2021 година, оцени денеска Туристичко-угостителската комора (ТУК)

Прочитај повеќе

Бектеши: Туристичката сезона беше успешна

Туризмот ги даде очекуваните резултати. Сезоната беше успешна благодарение на владините мерки и политики, креирани заеднички со приватниот сектор, беше

Прочитај повеќе

Преспа со најуспешна туристика сезона, останува проблем сместувањето

Преспа има една од најуспешните туристички сезони во последните пет-шест години, но потребни се повеќе сместувачки капацитети, оцени градоначалникот на

Прочитај повеќе

Странски туристи речиси нема, Македонија ја живее најлошата туристичка сезона

Ова е уште една година која хотелиерите ќе сакаат да ја заборават. И 2021 макеоднските хотели ќе ја завршат со

Прочитај повеќе

Угостителите со нова реакција за рушењето на плажите

Рушењето на плажите долж Охридското Езеро пред стартот на туристичката сезона без соодветна стратегија е избрзано сметаат угостителите. Тие велат

Прочитај повеќе

Кој ќе им ги врати парите на граѓаните кои имаат неискористени ваучери за во странство?

Итна помош од државата за спас на туризмот и угостителството. Ветените пари од 5 сет да стигнат што поскоро, но

Прочитај повеќе

НАИТМ: Ако сакаме успешна туристичка сезона, да се вакцинираме и да се промовираме како сигурна дестинација

Ако сакаме да имаме успешна сезона, мора да работиме уште од сега, да ја промовираме земјава и да се позиционираме.

Прочитај повеќе