Туристичката комора задоволна од мерките на владата, но ќе почека да ги види условите за користење

Туристичките работници ќе ги почекаат условите под кои ќе се доделуваат субвенциите и кредитите за секторот туризам пред да дадат

Прочитај повеќе

Најслаба туристичка сезона во Охрид во последните неколку децении

Охрид календарски ја троши веројатно најслабата туристичка сезона последните неколку децении. Оваа 2020 година требаше да биде рекордна, кога станува

Прочитај повеќе

Африка како егзотична туристичка дестинација

Африка, според многумина, е најфасцинантниот континент на планетата. Секоја држава има своја уникатна култура, живописни градови, пајзажи… Следува список на

Прочитај повеќе