Како новите услови за влез во земјава се одразија на туристичките агенции?

Новите правила за минување граници одново негативно влијааат врз работата на туристичките агенции. Иако е рано за конкретни пресметки, туристичките

Прочитај повеќе

„Мерките на владата ќе направат штета“

Непотребни трошоци и кратрење на туристичката сезона за еден месец реагираат од Туристичко-угостителската комора по вчера усвоените мерки на владата

Прочитај повеќе

Задолжителен PCR тест ќе предизвика тотален колапс на секторот, реагираат туристичките агенции

Не смееме да трпиме уште една огромна загуба доколку надлежните иституции донесат одлука да се влегува во државата со задолжителен

Прочитај повеќе

Каде и како може да ги искористите ваучерите од приватните агенции?

Граѓаните кои лани имаа уплатено за одмор веќе може да ги реализират доделените ваучери. Од туристичките агенции  информираат дека интересот

Прочитај повеќе

Објавен Јавен повик за пријавување на хотели за прием на гости со ваучери за туризам за работници со ниски приходи

Министерството за економија го објави Јавниот повик за пријавување на интерес од страна на угостителските објекти за сместување за прием

Прочитај повеќе

Граѓаните побрзаа во агенциите за искористување на ваучерите од минатата година

Туристичките агенции очекуваат заживување на летната сезона  поради отворањето на Грција за македонските државјани. За само 24 часа откако беше

Прочитај повеќе

Туристичките агенции во колапс, се придружуваат на протестот на угостителите

Секторот туризам е еден од најпогодените сектори во периодот на пандемијата, за нашите државјани се затворени границите на речиси сите

Прочитај повеќе

Туристички работници бараат министерот да преговара со Грција, сметаат дека таму се заглавени нивните пари

Туристичкиот сектор е крајно револтиран од изјавата на Министерот за економија, Крешник Бектеши кој денеска рече дека македонската влада нема

Прочитај повеќе

“ЈК Травел” ги задржала сите вработени и покрај загубите од 90 %

Туристичките агенции беа едни од најпогодените од кризата предизвикана од коронавирусот во Македонија. Со затворањето на границите, на голем број

Прочитај повеќе

Туристичките агенции не сакаат кредити како помош

Туристичките агенции лути по изјавите за содржината на петтиот пакет мерки. По изјавите на вицепремиерот Битиќи и министерот за економија

Прочитај повеќе