Охрид се соочува со хиперпродукција на туристички водичи, додека некои туристички градови немаат воопшто

Нелојалната конкуренција предизвикува хиперпродукција на туристички водичи во Охрид, додека во некои поголеми туристички градови немаат воопшто. Директорот на Агенцијата

Прочитај повеќе

Туристичките водачи во државата без пензиско и здравствено осигурување

Претставници на Македонската асоцијација на туристички водичи и придружници (МАТВП), на средба со претседателот Стево Пендаровски посочија дека немаат регулиран

Прочитај повеќе

Поддршка од 2.460.000 денари за 80 лиценцирани туристички водичи, одобри Владата

Владата на вчерашната седница донесе одлука да се одобрат 2.460.000  денари за 80 лиценцирани туристички водичи кои ги исполнија условите

Прочитај повеќе

Средба на министерката Шахпаска со Македонската асоцијација на Туристички водичи и Придружници

Министерката за труд и социјална политика, Јагода Шахпаска оствари средба со претставници на Македонската асоцијација на Туристички водичи и Придружници,

Прочитај повеќе