Туристичкиот сектор стравува дека оваа година нема да имаме странски туристи

Туристичките работници се жалат дека не добиваат никаква помош и соработка од дел од државните институции. Од Туристичката комора велат

Прочитај повеќе

Денеска уште еден протест пред Владата: Угостителите и туристичките работници бараат да им се прифатат барањата!

Продолжуваат протестите на угостителите и туристичките работници. Но наместо пред министертвото за финансии, се селат пред владата. Од двата сектора

Прочитај повеќе

Угостителите и туристичките работници остануваат на улица

Угостителите и туристичките работници утре ќе излезат со оценка за шестиот пакет мерки. Првичните реакции се дека помошта не е

Прочитај повеќе

Туристичките работници и угостителите од Охрид ќе се вакцинираат во Ниш

Вакцинацијата почна, но во догледно време туристичките работници нема да бидат ставени на приоритетните листи. Поради тоа најавуваат дека ќе

Прочитај повеќе

Туристичките работници нема да бидат приоритет за вакцинирање

Вакцинацијата почна, но во догледно време туристичките работници нема да бидат ставени на приоритетните листи. Поради тоа најавуваат дека ќе

Прочитај повеќе

Ќе можат ли граѓаните оваа лето да се одмoраат на море?

Ќе  можат ли граѓаните  ова  лето да се одмараат на море? Дел од туристичките агенции излегоа со понуди, но интерес

Прочитај повеќе

Охриѓани се жалат на слаби приходи оваа туристичка сезона

Главната летна туристичка сезона што полека изминува потфрли по сите параметри, и од посетеноста и од остварениот промет. Причините се

Прочитај повеќе

Туристичките работници пристигнаа пред Владата

Туристичките работнци започнаа со протестниот марш од Дрво декор,продолжија преку Собранието и сега се наоѓаат пред Владата, каде што и

Прочитај повеќе