Претставени иновативни решенија за дигитализација на туристичкиот сектор

Пред присутни од приватниот, јавниот сектор, академската заедница и претставници на меѓународни организации се одржа настанот „Дигитални решенија за туризам“,

Прочитај повеќе

Туристичката размена и соработка со Украина ќе почне од здравствениот туризам

На средбата се презентираа туристичките потенцијали на двете земји, целите и идеите, се разменија искуства и начини за продлабочување на

Прочитај повеќе

Туристичкиот сектор ќе се дигитализира

На вчерашната седница Владата ја усвои информацијата за креирање, реализација и имплементација на соодветен информациски систем за дигитализација на туристичко-угостителскиот

Прочитај повеќе

Грција редовно ќе ги тестира вработените во туристичкиот сектор

Грција соопшти дека сите вработени во рестораните и туристичкиот сектор низ целата земја мора да бидат подложени на редовни тестови

Прочитај повеќе

Аларм за пропаст на туристичкиот сектор во земјава, работници нема, газдите спас бараат во африканци и индијци

Луѓе од сиромашните земји ќе доаѓаат на работа во македонските туристички центри,највеќе од африканските земји и Индија.Проблемот со недостаток на

Прочитај повеќе

Туристичкиот сектор бара исплата на поддршката за февруарските плати

Туристичкиот сектор бара финансиска помош за опстанок и ликвидност на компаниите, како и исплата на ветената поддршка за февруарските плати.

Прочитај повеќе

Итна имплементација на мерката – бесплатни ПЦР тестови за странски туристи, бара домашниот туристички сектор

Итна операционализација на мерката бесплатни ПЦР тестови за странските државјани кои ќе докажат туристички или деловен престој во земјава со

Прочитај повеќе

Континуирана финансиска поддршка за опстанок на туристичкиот сектор

Лиценцираните туристички агенции и водичи се со крајно лимитирана деловна активност и се соочуваат со бројни предизвици и голема неизвесност.

Прочитај повеќе

Туристичкиот сектор пред колапс – ако не продолжи помошта за исплата на плати ќе има масовни отпуштања

10.000 работни места веќе се изгубени, а ако не продолжи помошта од државата за исплата на минимална плата, до март

Прочитај повеќе

СДСМ: Со четвртиот пакет мерки, Владата му помага на туристичкиот сектор

Четвртиот пакет мерки за помош и поддршка на граѓаните и стопанството од глобалната здравствена и економска криза, изготвен од Владата

Прочитај повеќе