Бектеши и Зеќири презентираа седум јавни повици за финансиска поддршка на угостителскиот и туристичкиот сектор како дел од Шестиот пакет економски мерки

Министерот за економија Крешник Бектеши и генералниот секретар на Владата Мухамед Зеќири денеска информираа дека се објавени седум јавни повици

Прочитај повеќе

Угостителите и туристичките работници не се задоволни од помошта на државата

Да продолжи мерката субвенции за плати се додека има рестрикции за работа на угостителските објекти. Најзагрозените како рестораните за свадби

Прочитај повеќе

Бектеши: Трговците на мало ќе работат в недела, а ќе има измени за тие на големо

Крешник Бектеши, министерот за економија, на денешната прес-конференција, меѓудругото рече дека со законското решение кое го подготвува Министерството за труд

Прочитај повеќе

Р.С Европа: Со или без ваучери, зимската сезона ќе биде тешка за туризмот

Туристичките работници велат дека побарувачката за аранжмани во домашните ски центри е мала, а со растот на бројот на заболени,

Прочитај повеќе

Туристичкиот сектор поделен, седница на Координативното тело во понеделник

Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија, Туристичко-угостителската комора на Македонија во рамки на Сoјузот на стопански

Прочитај повеќе

Туристичките работници ја поздравуваат најавата за давање на Попова Шапка под концесија

Здружението на угостителството и туризмот при Стопанската комора на Македонија ги поздравува најавите за давање на Попова Шапка под концесија,

Прочитај повеќе

4,000 туристички работници утре ќе останат без работа

Здружението на туристички агенции (УТАС) и Здружението на независни туристички агенции (АНТАС) уште еднаш апелираа до ресорното министерство итно да

Прочитај повеќе

Заев: За туризмот поддршка со плати, поврат на такса и грантови

За туризмот 🏖️🇲🇰 како една од најпогодените гранки од кризата, во четвртиот пакет предвидени се следните економски мерки: ✅ Поддршка

Прочитај повеќе

Туристичките агенции пред банкрот – Mинистерството за економија ги игнорира нивните барања

Туристичките агенции пред банкрот, министерството за економија и понатаму ги игнорира барањата кои тие ги доставија пред 3 месеци. Државата

Прочитај повеќе

Дали постојат реални шанси да се намали невработеноста на едноцифрен број?

Владата уште првиот ден од започнувањето на нејзината работа најави дека ќе има четврт пакет на мерки кои ќе му

Прочитај повеќе