5,000 работници од Туриција е решението на ТУК за надминување на проблемот со недостигот на работна сила во секторот

Туристичко-угостителската комора при Сојузот на стопански комори во соработка со организациите од Турција може да обезбеди 5.000 квалификувани работници кои

Прочитај повеќе

Огромен интерес за свадби

Голем интерес за свадби по најавите дека од следниот месец е можно да почнат со работа рестораните за прослави. Сопствениците

Прочитај повеќе

Ќе има одобрение за свадби: Без маски и по шестмина на маса на отворено!

Комисијата за заразни болести на 15 мај ќе одлучува дали ќе одговори позитивно на барањето на угостителите да се организираат

Прочитај повеќе

30,000 вработени во угостителството ќе останат без основен приход

Туристичко-угостителската комора при Сојузот на стопански комори бара итна финансиска помош за овој сектор по одлуката на Владата за затворање

Прочитај повеќе

Континуирана финансиска поддршка за опстанок на туристичкиот сектор

Лиценцираните туристички агенции и водичи се со крајно лимитирана деловна активност и се соочуваат со бројни предизвици и голема неизвесност.

Прочитај повеќе

Протоколи за работи и континуирана финансиска поддршка за спас на угостителството

Финансиската помош која се обезбедува за поддршка на реалниот сектор да има континуитет, како и да се обезбедат протоколи за

Прочитај повеќе