ИНТЕРВЈУ Андриќ: Голема корист за сезонските работници од Македонија е што Колективниот договор се однесува на сите вработени во угостителството и туризмот

Една голема корист за работниците е што тој Колективен договор се однесува на сите вработени во угостителството и туризмот. Ние

Прочитај повеќе

СДСМ: Со шестиот пакет економски мерки вреден 17,8 милиони евра обезбедуваме силна поддршка за туристичко-угостителскиот сектор

Владата предводена од СДСМ продолжува да обезбедува помош и поддршка за домашната економија. Во таа насока, како дел од Шестиот

Прочитај повеќе

Битиќи: Избравме соодветен, праведен и правичен модел за да му помогнеме на туристичко-угостителскиот сектор

Од 17,8 милиони евра, колку што тежи шестиот пакет на економски мерки, само за угостителството се предвидени 9,9 милиони евра

Прочитај повеќе

Дејностите кои заедно застапуваат 40,000 луѓе бараат Владата да ги исполни нивните барања

14 месеци туристичко – угостителскиот сектор се бори со предизвиците кои ги создава кризата предизвикана од пандемијата и недоволната и

Прочитај повеќе

Tуристичко-угостителскиот сектор излегуваат на протест, Владата ќе го презентира шестиот пакет

Околу 6.000 правни субјекти од туристичко-угостителскиот сектор денеска напладне, пред Министерството за финансии, ќе почнат со најавените протести. Владата, пак,

Прочитај повеќе

Туристичко-угостителскиот сектор утре на протест, Владата најавува шести пакет мерки

Туристичко-угостителскиот сектор утре ќе протестира пред Владата се до исполнување на нивните барања. Бараат еднократна финансиска помош за регистрираните угостителски

Прочитај повеќе

Туристичко-угостителскиот сектор без поголема поддршка го очекува колапс

Туризмот и угостителството имаат значителен придонес во домашната економија, но покрај позитивните социјално-економски влијанија кои ги имаат овие дејности, тие

Прочитај повеќе

Дали истекувањето на договорите на определено треба да се смета за намалување на работници?

Премиерот Зоран Заев најави дека ќе има и петти сет на мерки за помош на стопанството, за кои ќе Владата

Прочитај повеќе

Бектеши: Почнува реализација на пет мерки за поддршка на туристичко-угостителскиот сектор, до крајот на годината ќе бидат исплатени 7,5 милиони евра државна помош

Министерството за економија денеска објави пет јавни повици за мерките за финансиска поддршка на туристичко-угостителскиот сектор предвидени во четвртиот сет

Прочитај повеќе