Бектеши: Директно ќе ги поддржиме угостителите и туристичките работници со 7,5 милиони евра

Министерот за економија Крешник Бектеши денеска одржа работен состанок со претставници на туристичко-угостителскиот сектор. На состанокот министерот ја презентираше Програмата

Прочитај повеќе

ТУК со кампања за поддршка на угостителството

Туристичко угостителската комора при ССК,  го претстави сетот на мерки за реализација на кампања која се очекува да даде сериозна

Прочитај повеќе

70% од угостителите очекуваат финансиска помош од Владата по започнување со работа

Туристичко угостителската комора спроведе истражување за состојбата со која се соочуваат угостителите во изминатиот период од почетокот на здравствено –

Прочитај повеќе

Без консултации мерките постојано непотребно се менуваат и креираат забуни

Претставниците на туристичко угостителскиот сектор, кои се дел од координативното тело за превенција од можни штети од корона вирусот одржаа

Прочитај повеќе

Предлозите на угостителите слушнати се чека решение

Претставниците на туристичко угостителскиот сектор до понеделник треба да ги достават сите нивни предлози за начинот на поддршка од државата, но и

Прочитај повеќе