Зголемен е бројот на туристи и ноќевања во Македонија

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во ноември 2022 година изнесувал 56.886, од кои 36.2 %

Прочитај повеќе

Во септември 103.787 туристи, најбројни од Турција, Србија, Полска и Германија

Бројот на туристите во септември годинава изнесува 103 787, од кои 32,9 проценти се домашни, а 67,1 процент се странски.

Прочитај повеќе

Во август годинава 190 855 туристи и 835.016 ноќевања

Бројот на туристи во државава во август  годинава изнесува 190 855, од кои 60,9  проценти се домашни туристи, а 39,1 

Прочитај повеќе

Раст од 110 проценти на странските туристи во јули, најбројни од Турција, Србија и Полска

Во државава во јули годинава се регистрирани 169 449 туристи, од кои 54 проценти се домашни, а 46 проценти се

Прочитај повеќе

Директорот на АППТ очекува 2022 година да биде со зголемен девизен прилив и повеќе туристи

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) Љупчо Јаневски очекува годинава да биде заокружена со зголемен број

Прочитај повеќе

Годинава во Охрид се очекуваат 7.000 гости од Холандија, а за прв пат најавени се и 2.000 туристи од Велика Британија

Првата група од 155 туристи од Холандија, денеска пристигна на Охридскиот аеродром „Св. Апостол Павле“. Гостите од Холандија кои слетаа

Прочитај повеќе

Во првиот квартал годинава бројот на туристи зголемен за 45,9 проценти

Бројот на регистрирани туристи во државава во март годинава изнесуваше 39.786, од кои 43,1 проценти се домашни, а 56,9 отсто

Прочитај повеќе

Во јануари 39.335 туристи престојувале во земјава

Во јануари годинава земјава ја посетиле вкупно 39.335 туристи кои оствариле 87.107 ноќевања што претставува зголемување за 40 отсто на

Прочитај повеќе

39,222 туристи ја посетиле земјава во декември

Лани во декември во земјава престојувале 39.222 туристи од кои 53 отсто се домашни, а 47 отсто странски посетители кои

Прочитај повеќе