archiveТурција

ЕкономијаНовостиСветСветот на работникот

Пад на невработеноста во Турција

Стапката на невработеност во Турција падна на 12,7% од 13,4% во октомври 2019 година. Нивото на неземјоделска невработеност падна за...
ЕкономијаМакедонијаНовости

Портал Пари: Четвртина од странските компании во земјава имаат потекло од Турција

Вкупно 5.367 компании во земјава имаат најмалку еден странски сопственик, покажува анализата што ја направи „Таргет Груп“. Фирмите со турски капитал се...
ЕкономијаМакедонијаНовостиСветот на работникот

МАТТО донираше 10 лап-топ компјутери на Основното училиште „Тефеjуз” во Скопје

Стопанска комора на Македонија – Турција (МАТТО), за да им овозможи на учениците подобро образование за време на пандемскиот период,...
1 2
Page 1 of 2