Се бараат измени во Законот за тутун, да се забрани увоз додека не се откупи домашниот!

Да има измени во Законот за тутун, а иницијативата до Собранието ќе се поднесе идната недела, констатираа шест градоначалници и

Прочитај повеќе

Во финална процедура поддршката за тутунот од петтиот пакет

Во финална процедура е поддршката за тутунот од петтиот пакет антикризни мерки. Треба да помине во владина постапка, наредните недели,

Прочитај повеќе

Бачовски: Исплатени субвенциите за произведен и предаден тутун од реколта 2020 година

Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и рурланиот развој на сметките на 28.168 субјекти исплати близу 1,7 милјарди денари за

Прочитај повеќе

Отстранети пречките за исплата на субвенции за тутун, обезбедени дополнителни 307 милиони денари за тутунарите

 СДСМ продолжува со вистинска грижа и поддршка за земјоделците и земјоделството. Собранието ги усвои предлог-измените на Законот за земјоделство и

Прочитај повеќе

Следната недела ќе почне исплатата на субвенции за тутун

Собранието вчера ги усвои предлог-измените на Законот за земјоделство и рурален развој, информира Миле Талески, пратеник на СДСМ. Тој посочи

Прочитај повеќе

Откупот на тутунот ќе продолжи до 31 март, петте милиони евра да бидат КОВИД-мерка, а не исплата на разликата во цена

До 31 март ќе биде продолжен рокот за откупот на тутунот, договорија денеска производителите, компаниите и министерот за земјоделство, шумарство

Прочитај повеќе

Постигната согласност за флексибилен и фер пристап кон категоризацијата на тутунот на средба со компаниите откупувачи

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија Зоран Заев и министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Арјанит Хоџа имаа средба

Прочитај повеќе

Димковски: Ситуацијата со откупот на тутунот е катастрофална, цените се ниски, а дел од пунктовите не се отворени

Оваа година катастрофално почна, не се сите пунктови отворени, а просечната цена е многу ниска, меѓу 140 и 170 денари,

Прочитај повеќе

Ќе се исплатат субвенциите за тутунот за 2019

Исплатени над 30 милиони евра субвенции на 19.050 тутунопроизводители  за ланската реколта. Парите ќе им бидат достапни од понеделник, државна

Прочитај повеќе

Заврши откупот на тутун

Заврши откупот на тутунот. Според законскиот рок вчера се затворија сите откупни пуктови во Македонија. Откупени биле околу 26.300.000 килограми,

Прочитај повеќе