ЕТУК: Убер и Деливеро ги исполнуваат критериумите да бидат работодавачи

Најголемите платформски компании во Европа ќе паднат на сите пет теста на Европската унија за тоа дали нивниот персонал е

Прочитај повеќе

Протестираат возачите на Убер во Хрватска: Парите ни ги пуштија, но сакаме да испратиме порака до компанијата

Протестот на возачите на Убер во Загреб започнал во седу часот, а траел до десет.  Иако прво било речено дека

Прочитај повеќе

Судот одлучил: Вработени, а не приватници

Возачите кои работат за Убер се вработени, а не приватни возачи, па имаат право на поголеми работнички бенефити согласно законите

Прочитај повеќе

Прва компанија која сфатила дека враќањето во канцелариите е лоша идеја

За помалку од три месеци откако објавила дека од вработените ќе побара да се вратат во канцелариите најмалку три дена

Прочитај повеќе

Францускиот суд потврдил дека возачите на Убер се вработени, а не самовработени

Највисокиот суд во Франција го признал правото на возачите на Убер да се сметаат за вработени во пресудата која би

Прочитај повеќе