Фемицид: Глобален проблем со кој е тешко да се справи светот

Најмалку 87,000 жени биле намерно убиени во 2017 година, и во сиромашните и во богатите земји, според ООН, се вели

Прочитај повеќе

Домашно насилство е најчестиот убиец на жени низ целиот свет

Последниот извештај на Обединетите нации објави дека половина жени кои биле убиени во светот биле убиени од страна на своите

Прочитај повеќе