Активистката за човекови права Хеврин Калаф, убиена во Сирија

Курдски политичарка и активистка за човекови права беше убиена во североисточна Сирија од страна на сè уште неопределена партија, додека борбите

Прочитај повеќе

Секој ден, 137 жени ширум светот се жртви на фемицид

Според податоците на UNODC (Канцеларија на Обединетите нации за дрога и криминал), до крајот од 2018 година, секој ден, во

Прочитај повеќе