archiveугосителство

Колумни

Корона кризата ќе предизвика поголем одлив на работна сила од Македонија

Автор: Бобан Илијевски Дали откако ќе се нормализираат економската и здравствената криза предивизвикана од пандемијата на вирусот Ковид – 19,...
МакедонијаСветот на работникотСиндикат

Угостителските и туристичките работници бараат поголема помош во ек на корона вирусот

Синдикатот за угостителство и туризам при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија - КСС инспириран од состојбата на вработените во...
ПравдаСветСветот на работникотСиндикат

Хрватска: Идната година ќе работат 82 илјади странски работници, синдикатите се плашат од кочење на растот на платите

Во Хрватска следната година ќе работат 82 илјади странски работници, пишува денеска Вечерни лист, проблематизирајќи дали странците ќе го закочат...