Зошто нема работници во угостителскиот сектор? Не се враќаат на старите работни места, а ова се причините

Повеќе не е тајна дека на угостителите и хотелиерите им недостига работна сила, а пресвртот се случил кога започнала корона

Прочитај повеќе

НУК: ВОВЕДУВАЊЕ НА КРИПТО-СРЕДСТВО БАЗИРАНО НА УГОСТИТЕЛСКА УСЛУГИ И НЕГОВА ПРИМЕНА КАЈ УГОСТИТЕЛИТЕ

ИНИЦИЈАТИВА ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ГЛОБАЛНО КРИПТО-ВИРТУЕЛНО СРЕДСТВО НАМЕНЕТО ЗА КОРИСТЕЊЕ НА УГОСТИТЕЛСКИ УСЛУГИ И ИНВЕСТИРАЊЕ И ФИНАНСИРАЊЕ ВО МАКЕДОНСКИ И

Прочитај повеќе

НУК: Се надеваме дека ќе се изнајдат начини и модели да се отпишат дел од долговите по основ на камати

Реализацијата на шестиот пакет економски мерки за неповратна финансиска помош и поддршка на угостителската индустрија ќе им овозможи делумно на

Прочитај повеќе

НУК: Рестриктивните мерки се повторно селективни, непотребни, задоцнети и прекратки

Угостителите повторно се ставени под клуч на две недели. Одлуката на Владата создаде револот кај нив,  бидејќи тие веќе беа

Прочитај повеќе