Со дел од парите за предновогодишните забави да им се помогне на угостителите, бараат од НУК

Независната угостителска комора започнува кампања #ИнвестирамЗаДаПомогнам за инвестиции и поддршка на угостителската индустрија. Целта е да ги поттикнат фирмите дел

Прочитај повеќе

Угостителите против ограничувањата и правилата предвидени за недела како неработен ден

Угостителите сметаат дека не смеат во ниту една варијанта да бидат опфатени во ограничувањата и начините предвидени за работа в

Прочитај повеќе

НУК апелира на целосно затворање на сите угостителски објекти до крајот на зимата

Комисијата за заразни болести да препорача целосно затворање на сите угостителски објекти до крајот на зимата и со тоа да

Прочитај повеќе

НУК: Јавниот повик за грантови е ништовен, Владата да донесе посебен пакет за угостителите

Владата итно да ги преиспита своите одлуки за помош на најзагрозените индустрии од пандемијата и да и излезе во пресрет на предлог-иницијативата за формирање нов, посебен петти сет мерки наменет исклучиво за угостителите и целокупната угостителска индустрија, бара

Прочитај повеќе

НУК: Со скратувањето на работното време, угостителите ќе бидат принудени да отпуштаат работници

Независната угостителска комора (НУК) предупредува дека најновиот предлог на Комисијата за заразни болести за ограничување на работата на угостителските објекти

Прочитај повеќе

Независна угостителска комора: Ако помош добијат „рестораните за свадби”, ќе мора да ја има и за сите угостители, па и за ноќните клубови

Собранието на РСМ треба да знае дека со ребалансот на буџетот најавуваната поддршка во висина од 3.000 до 10.000 евра

Прочитај повеќе

НУК се приклучи кон барањето за смена на директорот на Агенцијата за промоција на туризмот

 Независната угостителска комора (НУК) се приклучува кон барањето за смена на директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот

Прочитај повеќе

НУК: Угостителите ќе опстанат ако добијат најмалку 250 милиони евра од четвртиот пакет

Од 470 милиони евра субвенции, грантови и кредити од четвртиот пакет економски мерки што ги усвои Владата, најмалку 250 милиони

Прочитај повеќе

Угостителската комора достави унифицирани протоколи за работа до Владата и комисијата за заразни болести

Независната угостителска комора (НУК) ги достави унифицираните препораки за работа на угостителската индустрија до Владата, министерствата и Комисијата за заразни

Прочитај повеќе

Угостителите и Владата денес „На иста страна“ за проблемите во оваа индустрија

Независната угостителска комора (НУК), денес организира конференција „Дебатен форум- На иста страна“. Целта и мисијата е сите зависни и засегнати

Прочитај повеќе