Да не се зголемеше минималната плата, немаше да им текне да ги зголемат платите, вели Митровски

Голем број од угостителските работници сега работат како обезбедување и во маркет, но таму работат помалку часови за иста плата,

Прочитај повеќе

Дали работниците во угостителскиот сектор се повеќе и повеќе ќе го користат ултиматумот: „Барам толку и толку плата, за да работам“?

Пишува: Бобан Илијевски Сезонската работа за угостителите одамна заврши, по што дел од нив се вратија назад во Македонија. Сепак,

Прочитај повеќе

НУК: Филипче да се извини и МЗ да овозможи рамноправно вакцинирање на сите угостители и угостителски работници

Соопштението на Независната угостителска комора ви го пренесуваме интегрално: ЖАЛНО, СРАМОТА И БЕЗОБРАЗНО Е ДОКОЛКУ НАВИСТИНА ТРЕБА ДА ДОЗНАВАМЕ ОД

Прочитај повеќе

Бесплатна вакцинација за угостителите и музичарите во Ниш

Независната угостителска комора (НУК) во соработка со Стопанската комора на Србија (ПКС) за сите заинтересирани македонски угостители и угостителски работници,

Прочитај повеќе

НУК: Појавата не сивата економија е предизвикана од самите угостителски работници

Од Независната угостителска комора рекоа дека согласно нивниот Статут сите членки кои членуваат во комората се еснафи и угостители кои

Прочитај повеќе